Oferty weselne 2018/2019

 

Zapraszamy Państwa do organizowania przyjęć weselnych w naszym Hotelu zwanym przez wielu szczecińskim hotelem na wodzie. Jesteśmy przekonani, że profesjonalną obsługą, atrakcyjnymi cenami, bogatym menu, niepowtarzalną atmosferą zaspokoimy Państwa potrzeby i gusta.

Szanowni Państwo uprzejmie informujemy, że Hotel Bończa organizuje przyjęcia weselne maksymalnie do 80 osób.


Dysponujemy salą restauracyjną /biesiadną w stylu secesyjnym o powierzchni 127m2.. Sala połączona jest z przestronnym tarasem (80m2) pod którym przepływa rzeka Płonia. Hotel posiada również Salę Różaną ze szklaną podłogą 30m2 szkła przez które widać płynącą rzekę Płonię. , cała sala ma powirzchnię 80m2.Sala barowa z kominkiem ma 37 m2  oraz pokoje jednoosobowe, pokoje dwuosobowe i apartament. Dla gości weselnych oferujemy miejsca noclegowe w noc weselną po bardzo atrakcyjnej cenie - 95zł /osoby ze śniadaniem.             

Dla nowożeńców  oddajemy apartament w noc poślubną gratis!

Dekoracje stołów weselnych, krzeseł, pokrowce i szarfy, dekoracja tarasu i luster oferujemy Państwu gratis jako prezent ślubny od Hotelu.

Polecamy Państwu bogatą kuchnię staropolską i tradycyjną.

Nad jakością i estetyką potraw czuwa nasz Szef Kuchni. Kuchnia Hotelu Bończa jest kuchnią tradycyjnie staropolską. Wszystkie potrawy oraz dodatki wykonywane są w naszej kuchni z naturalnych  i świeżych składników. Restauracja hotelowa nie stosuje żadnych gotowych produktów, takich jak: sosy, zupy, makarony itp.  

Potrawy nieskonsumowane przekazywane są po biesiadzie weselnej Zamawiającemu.

Aby ułatwić Państwu wybór odpowiedniej oprawy muzycznej udostępniamy kontakty ze sprawdzonymi zespołami muzycznymi, środkami lokomocji-od starych zabytkowych samochodów do zaprzęgów konnych, kamerzystów, szkół tańca, a także innych atrakcji artystycznych. Na życzenie pomagamy w scenariuszu weselnym, ze szczególnym uwzględnieniem staropolskich zwyczajów weselnych.

Nasz Szef Kuchni przygotował przykładowe propozycje potraw weselnych, w których znajdziecie Państwo tylko niewielką część naszych możliwości kulinarnych.


 

 

 

Oferta weselna w cenie 185 zł


 

Cena dotyczy liczby gości powyżej 45 osób pełnopłatnych

Opłaty za dzieci : do lat 4 - gratis , od 4-12 lat- 1/2 opłaty, powyżej lat 12- pełna opłata

  • przywitanie chlebem, solą, wodą i wódką

  • przywitanie lampką wina musującego


 

ZUPY (do wyboru - wybieramy jedną zupę):

  • tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem własnego wyrobu

  • pomidorowa z makaronem własnego wyrobu z kuleczkami mięsnymi

  • krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym


 

II DANIE (wybieramy 1 danie):

  • polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

  • kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg /, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane , sos po myśliwsku, zestaw surówek

  • roladki z karkówki / 2 sztuki / faszerowane pieczarkami i cebulką, z sosem pieczeniowym, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

  • Kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą , pomidorami suszonymi i świeżym z sosem jogurtowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

  • Lampka wina

DESER:

  • lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem  czekoladowo - owocowym


 

Przekąski na półmiskach na stole:

  • schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską

  • karkówka w ziołach

  • galaretka z kurczaka

  • półmisek wędlin( szynka, polędwica, baleron, kabanosy )

  • ryba po grecku

  • śledź w oleju

  • jajka w szynce konserwowej  garnirowane majonezem

  • sałatka jarzynowa

  • sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami)

  • sałatka z grillowanym kurczakiem


 

Dania podawane w podgrzewaczach :

  • karkowka pieczona z cebulką

  • pieczona udka z kurczaka


 

DODATKI DO PRZEKĄSEK:

  • warzywa konserwowe

  • ogórki małosolne (tylko w sezonie)

  • musztarda, ketchup 

  • pieczywo, masło


 

DANIE WIECZORNE (GODZ.22.30) do wyboru-wybieramy jedno danie

  • płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości z sosem chrzanowym i z pieczywem

  • płonące szaszłyki z mięsa wieprzowego lub drobiowego

DANIE PO PÓŁNOCY(godz.2.00) do wyboru-wybieramy jedno danie 

  • żurek staropolski na wędzonych żeberkach z jajkiem i białą kiełbasą 

  • węgierska zupa gulaszowa podana z pieczywem

  • barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem mięsnym


 

Ciasto: sernik, jabłecznik
Napoje gorące: kawa, herbata - bez ograniczeń
Napoje zimne: woda, soki (jabłko,pomarańcza)

 

Przywilej Państwa Młodych własne, bez dodatkowych opłat!

  • wódka , wino

  • tort, owoce

     


 


 

Oferta weselna w cenie 248 zł

 

Cena 248 zł dotyczy liczby gości powyżej 45 osób pełnopłatnych

Dzieci do lat 4 – gratis, od 4-12 – 1/2 ceny, powyżej 12lat – pełna opłata minus alkohol.


 

W skład oferty wchodzi:

  • przywitania chlebem, solą, wodą i wódką

  • przywitanie lampką wina musująceg

Szczegóły oferty za 248 zł


 

PRZYSTAWKA PRZEDOBIADOWA:- do wyboru

  • sałatka z wędzonym kurczakiem

  • pasztet z indyka z suszonymi pomidorami , podany z żurawiną

ZUPY: ( wybieramy 1 danie)

  • tradycyjny rosół domowy z makaronem własnego wyrobu

  • krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym

  • pomidorowa z makaronem własnego wyrobu z kuleczkami mięsnymi


 

II DANIE: ( wybieramy 1 danie)

  • polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

  • kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg /, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane , sos po myśliwsku, zestaw surówek

  • roladki z karkówki / 2 sztuki / faszerowane pieczarkami i cebulką, z sosem pieczeniowym, do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

  • Kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą , pomidorami suszonymi i świeżym z sosem jogurtowym , do wyboru ziemniaki młode z koperkiem-w sezonie lub ziemniaki obsmażane, zestaw surówek


 


 

DESER ( wybieramy jeden deser)

  • sernik na zimno podany w pucharkach z owocami w galaretce z bitą śmietaną i musem owocowym

  • lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem czekoladowo – owocowym


DANIA GORACEPODANE W PODGRZEWACZACH / czas podania do ustalenia /

  • pieczone udka kurczaka

  • karkówka pieczona w cebuli

PRZEKĄSKI NA PÓŁMISKACH NA STOLE (do wyboru 10 dań)

  • schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską

  • pieczeń z szynki faszerowana śliwkami

  • schab z suszonymi pomidoramirolada z boczku faszerowana mięsem

  • schab z żurawiną

  • klops z jajkiem

  • szynka z chrzanem w galarecie

  • rolada z karkówki faszerowana pieczarkami i cebulką

  • półmisek wędlin( szynka, polędwica, baleron, kabanosy )

  • ryba po grecku

  • śledź w oleju

  • jajka faszerowane pieczarkami

  • jajka w sosie tatarskim

  • pomidory faszerowane sałatką jarzynową

  • sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami)

  • sałatka z grillowanym kurczakiem



 

DODATKI DO PRZEKĄSEK:

  • warzywa konserwowe

  • ogórki małosolne ( tylko w sezonie)

  • musztarda, ketchup

  • pieczywo, masło


 

DANIE WIECZORNE: (GODZ.22.30)

  • płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości podana z sosem chrzanowym i z pieczywem lub

  • płonące szaszłyki z mięsa wieprzowego lub drobiowego


 

TORT PODANY PO OCZEPINACH:

    • różne smaki np. śmietankowy, owocowy na bitej śmietanie z fontanną strzelającą i innymi ozdobami wszystko do uzgodnienia



DANIE PO PÓŁNOCY( GODZ.2.00): wybieramy jedno danie

  • zupa gulaszowa

  • żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą

  • barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem mięsnym


 


CIASTA :
sernik, jabłecznik


 

Patera owoców


 

NAPOJE:

  • zimne – woda, soki (jabłko, pomarańcza)

  • gorące typu: kawa, herbata - bez ograniczeń

  • wino fracuskie półwytrawne Spes białe lub czerwone / do wyboru/ - bez ograniczeń

  • wódka wyborowa - bez ograniczeń


 


 


 


 

Oferta poprawin

  • przegarnirowanie potraw z poprzedniego dnia – 500 zł

  • gorący posiłek zupa + II danie 55 zł/obowiązkowo/ wybór z zestawu weselnego

  • napoje gorące 5 zł/os.-bez ograniczeń

  • napoje zimne : woda, soki - 15zł/litr

  • alkohol własny z polską akcyzą


 

Możemy również zaproponować Państwu "stół wiejski",

usytuowany na tarasie z tradycyjnymi wędlinami wiejskimi takimi jak:

szynka wędzona, boczek, baleron, kiełbasa wiejska, salceson, kaszanka gryczana smalec z jabłkiem i cebulą, ogórki kiszone, chleb wiejski na zakwasie, świeże warzywa oraz potrawy z rożna i grilla : karkówka, udka kurczaka, kiełbasa z rożna/.

Koszt uzależniony jest od Państwa wyboru potraw.

Dysponujemy roll-barem z piwem który może być do Państwa dyspozycji.

Koszt beczki piwa Żywiec 30 l – 500 zł.