Oferta weselna 2017

 

Zapraszamy Państwa do organizowania przyjęć weselnych w naszym Hotelu zwanym przez wielu szczecińskim hotelem na wodzie. Jesteśmy przekonani, że profesjonalną obsługą, atrakcyjnymi cenami, bogatym menu, niepowtarzalną atmosferą zaspokoimy Państwa potrzeby i gusta.

Szanowni Państwo uprzejmie informujemy, że Hotel Bończa organizuje przyjęcia weselne maksymalnie do 60 osób.


Dysponujemy salą restauracyjną /biesiadną w stylu secesyjnym. Sala połączona jest z przestronnym tarasem (80m2) pod którym przepływa rzeka Płonia. Hotel posiada również Salę Różaną ze szklaną podłogą (30osób), barową z kominkiem (20 osób) oraz pokoje jednoosobowe, pokoje dwuosobowe i apartament. Dla gości weselnych oferujemy miejsca noclegowe w noc weselną po bardzo atrakcyjnej cenie - 95zł /osoby ze śniadaniem.             

Dla nowożeńców  oddajemy apartament w noc poślubną gratis!

Dekoracje stołów weselnych, krzeseł, pokrowce i szarfy, dekoracja tarasu i luster oferujemy Państwu gratis jako prezent ślubny od Hotelu.

Polecamy Państwu bogatą kuchnię staropolską i tradycyjną.

Nad jakością i estetyką potraw czuwa nasz Szef Kuchni. Kuchnia Hotelu Bończa jest kuchnią tradycyjnie staropolską. Wszystkie potrawy oraz dodatki wykonywane są w naszej kuchni z naturalnych  i świeżych składników. Restauracja hotelowa nie stosuje żadnych gotowych produktów, takich jak: sosy, zupy, makarony itp.  

Potrawy nieskonsumowane przekazywane są po biesiadzie weselnej Zamawiającemu.

Aby ułatwić Państwu wybór odpowiedniej oprawy muzycznej udostępniamy kontakty ze sprawdzonymi zespołami muzycznymi, środkami lokomocji-od starych zabytkowych samochodów do zaprzęgów konnych, kamerzystów, szkół tańca, a także innych atrakcji artystycznych. Na życzenie pomagamy w scenariuszu weselnym, ze szczególnym uwzględnieniem staropolskich zwyczajów weselnych.

Nasz Szef Kuchni przygotował przykładowe propozycje potraw weselnych, w których znajdziecie Państwo tylko niewielką część naszych możliwości kulinarnych.


 

Oferta weselna w cenie 185 zł zawiera: 

Cena dotyczy liczby gości powyżej 45 osób.

Opłaty za dzieci : do lat 4 - gratis , od 4-12 lat- 1/2 opłaty, powyżej lat 12- pełna opłata

  • przywitania chlebem, solą, wodą i wódką
  • przywitanie lampką wina musującego  

 

ZUPY (do wyboru - wybieramy jedną zupę):

  • tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem własnego wyrobu

  • krem z pieczarek

  • krem z pomidorów

 

II DANIE (wybieramy 1 danie):

  • polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, ziemniaki obsmażane, zestaw surówek

  • kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg / ziemniaki pieczone,sos po myśliwsku, zestaw surówek

  • kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą, pomidorami suszonymi i świeżymi z sosem jogurtowym, ziemniaki pieczone, zestaw surówek

  • roladki  z szynki wieprzowej / 2 sztuki / faszerowane pieczarkami i cebulką, z sosem pieczeniowym, ziemniaki z wody, zestaw surówek

 

DESER:

  • lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem  czekoladowo - owocowym

 

Przekąski na półmiskach na stole:

  • schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską

  • karkówka w ziołach

  • galaretka z kurczaka

  • galantyna z kurczaka

  • półmisek wędlin( szynka, polędwica, baleron, kabanosy itp.)

  • ryba po grecku

  • śledź w oleju

  • jajka w majonezie

  • jajka faszerowane pieczarkami

  • sałatka jarzynowa

  • sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami)

  • sałatka z grillowanym kurczakiem

 

Dania podawane w podgrzewaczach :

 

  • karkówka grillowana

  • pieczona udka z kurczaka

 

 

DODATKI DO PRZEKĄSEK:

  • ogórki małosolne (tylko w sezonie)

  • chrzan, musztarda, ketchup 

  • pieczywo, masło

 

 

DANIE WIECZORNE: (GODZ.22.30)

  • płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości z sosem chrzanowym i z pieczywem

 

 

DANIE PO PÓŁNOCY(godz.2.00) do wyboru (wybieramy jedno danie):

  • barszcz z pasztecikiem  

  • żurek staropolski na wędzonych żeberkach z jajkiem i białą kiełbasą 

  • węgierska zupa gulaszowa podana z pieczywem


Napoje gorące: kawa, herbata - bez ograniczeń

Napoje zimne – woda, soki: jabłkowy, pomarańczowy , czarna porzeczka , grapefruitowy (wybieramy dwa rodzaje) - bez ograniczeń

 

Przywilej Państwa Młodych własne, bez dodatkowych opłat

  • wódka , wino

  • tort, ciasta, owoce
     

 

OFERTA     POPRAWIN 
 

  • przegarnirowanie potraw z poprzedniego dnia – 500 zł 

  • gorący posiłek zupa + II danie 55 zł / wybór z oferty weselnej/

  • napoje gorące 5 zł/os.-bez ograniczeń 

  • napoje zimne : woda, soki - 15zł/litr

  • alkohol własny z polską  akcyzą

 

 

Proponujemy  Państwu "stół wiejski",

usytuowany na tarasie z tradycyjnymi wędlinami wiejskimi takimi jak:

szynka wędzona ,boczek , baleron , kiełbasa wiejska, salceson , kaszanka gryczana smalec z jabłkiem i cebulą , ogórki kiszone , chleb wiejski na zakwasie , świeże warzywa oraz potrawy z rożna i grilla / jagnię z rożna, karkówka, udka kurczaka, kiełbasa z rożna/.

Koszt uzależniony jest od Państwa wyboru potraw.

Dysponujemy roll-barem z piwem który może być do Państwa dyspozycji.

Koszt beczki piwa Żywiec 30 l – 500 zł.

 

 

Proponujemy mięsa i ryby pieczone w całości:

  • indyk nadziewany wątróbką ok. 6 kg /350zł/sztuka/

  • łosoś na postumencie z owoców morza faszerowany szpinakiem ok. 3 kg/300zł/

 


Oferta weselna w cenie 218 zł do samodzielnego ułożenia menu z niżej podanych potraw.

 

Cena 218 zł dotyczy liczby gości powyżej 45 osób.

Dzieci do lat 4 – gratis, od 4-12 – 1/2 ceny, powyżej 12lat – pełna opłata.

W skład oferty wchodzi:

  • przywitania chlebem, solą, wodą i wódką

  • przywitanie lampką wina musującego

 

Szczegóły oferty za 218 zł

PRZYSTAWKA PRZEDOBIADOWA:

  • sałatka z wędzonym kurczakiem

ZUPY: ( wybieramy 1 danie)

  • tradycyjny rosół domowy z makaronem własnego wyrobu

  • zupa krem z pieczarek

  • zupa krem z pomidorów

  • krem ze szparagów z groszkiem ptysiowym

  • żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem

 

II DANIE: ( wybieramy 1 danie)

  • polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym, ziemniaki obsmażane z cebulką i rozmarynem, zestaw surówek

  • kotlet schabowy po myśliwsku / 2 kawałki po 10 dkg/ ziemniaki pieczone lub z gotowane, sos po myśliwsku, zestaw surówek

  • kieszeń z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą, pomidorami suszonymi i świeżymi z sosem jogurtowym, ziemniaki pieczone, zestaw surówek

  • roladki z szynki wieprzowej / 2 sztuki/ faszerowane pieczarkami i cebulką podane z sosem pieczeniowym, ziemniaki obsmażane lub gotowane, zestaw surówek

 

 

DESER ( wybieramy jeden deser)

  • sernik na zimno podany w pucharkach z owocami w galaretce z bitą śmietaną i musem owocowym

  • lody w pucharkach garnirowane owocami i bitą śmietaną z sosem czekoladowo – owocowym

 


DANIA GORACEPODANE W PODGRZEWACZACH / czas podania do ustalenia /

  • pieczone udka kurczaka

  • karkówka z grilla


     

PRZEKĄSKI NA PÓŁMISKACH NA STOLE ( do wyboru 10, po 100% każdej przekąski dla uczestnika imprezy)

  • schab pieczony faszerowany śliwką kalifornijską

  • rolada ze schabu ze szpinakiem

  • rolada z karkówki faszerowana pieczarkami i cebulką

  • rulon staropolski ze schabu

  • karkówka pieczona w chrzanie

  • karkówka faszerowana pieczarkami

  • rolada z boczku

  • galantyna z kurczaka

  • galaretka z nóżek wieprzowych

  • galaretka z kurczaka

  • półmisek wędlin( szynka, polędwica, baleron, kabanosy itp.)

  • ryba po grecku

  • śledź w oleju

  • śledź w śmietanie

  • śledź po tatarsku

  • śledź po łowicku

  • koreczki śledziowe

  • jajka faszerowane pieczarkami

  • jajka faszerowane łososiem

  • jajka faszerowane tuńczykiem

  • jajka faszerowane szynką i ogórkiem

  • jajka w majonezie

  • jajka w sosie tatarskim

  • jajka garnirowane w szynce

  • sałatka jarzynowa

  • pomidory faszerowane sałatką jarzynową

  • sałatka grecka ( z serem feta i oliwkami)

  • sałatka nicejska ( z tuńczykiem i sardynkami )

  • sałatka Caprese ( z pomidorów i sera mozzarella)

  • sałatka z grillowanym kurczakiem

 
 

DODATKI DO PRZEKĄSEK:

  • warzywa konserwowe

  • ogórki małosolne ( tylko w sezonie)

  • chrzan, musztarda, ketchup, ćwikła

  • pieczywo, masło

 

DANIE WIECZORNE: (GODZ.22.30)

  • płonąca szynka po cygańsku pieczona w całości podana z sosem chrzanowym i z pieczywem

 

TORT PODANY PO OCZEPINACH:

    • różne smaki np. śmietankowy, owocowy na bitej śmietanie z fontanną strzelającą i innymi ozdobami wszystko do uzgodnienia



DANIE PO PÓŁNOCY( GODZ.2.00): wybieramy jedno danie

  • zupa gulaszowa

  • barszcz z pasztecikiem

  • żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą

 

CIASTA RÓŻNE: 150g /os. – do wyboru

  • sernik

  • jabłecznik itp.

 

Patery owoców

 

NAPOJE:

  • zimne - soki, woda,napoje gazowane /produkty Pepsi Coli / - bez ograniczeń

  • gorące typu: kawa, herbata - bez ograniczeń

 

Przywilej Państwa Młodych:

  • własny alkohol : wódka i wino bez dodatkowych opłat

 

Oferta poprawin

  • przegarnirowanie potraw z poprzedniego dnia – 500 zł

  • gorący posiłek zupa + II danie 55 zł/obowiązkowo/ wybór z zestawu weselnego

  • napoje gorące 5 zł/os.-bez ograniczeń

  • napoje zimne : woda, soki, napoje gazowane / produkty Pepsi Coli/ - 15zł/litr

  • alkohol własny z polską akcyzą

  • wynajęcie sali głównej, różanej i tarasu na wyłączność 700zł

 

Możemy również zaproponować Państwu "stół wiejski",

usytuowany na tarasie z tradycyjnymi wędlinami wiejskimi takimi jak:

szynka wędzona, boczek, baleron, kiełbasa wiejska, salceson, kaszanka gryczana smalec z jabłkiem i cebulą, ogórki kiszone, chleb wiejski na zakwasie, świeże warzywa oraz potrawy z rożna i grilla / jagnię z rożna, karkówka, udka kurczaka, kiełbasa z rożna/.

Koszt uzależniony jest od Państwa wyboru potraw.

Dysponujemy roll-barem z piwem który może być do Państwa dyspozycji.

Koszt beczki piwa Żywiec 30 l – 500 zł.

 

Proponujemy mięsa i ryby pieczone w całości:

  • indyk nadziewany wątróbką ok. 6 kg /350zł/sztuka/

  • łosoś na postumencie z owoców morza faszerowany ok. 3 kg/300zł/